Mindenki rémálma az autóbaleset. Függetlenül attól, hogy kezdő vezetők, vagy már sokat látott, tapasztalt sofőrök vagyunk, megtörténhet egy óvatlan pillanatban, vagy éppen önhibánkon kívül, hogy balesetet szenvedünk.

Mindegy, hogy saját gépkocsiban vagy bérautóban ülünk, így vagy úgy, de a helyzet rendkívül bosszantó. Ha szerencsénk van, megússzuk mindenféle személyi sérülés nélkül, de a pillanatnyi ijedség, sokk szinte biztosan leblokkol majd. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk megnyugodni, hiszen a pánik, a kapkodás soha nem vezet semmi jóra.

Próbáljuk meg tiszta fejjel, higgadtan felmérni a helyzetet, a keletkezett kárt, és mindenképp hívjunk rendőrt! Tegyük meg a kötelező lépéseket azért, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően járjunk el!

A következőkben néhány gondolat erejéig azt szeretnénk tisztázni, hogy mi a teendője, ha bérautóval balesetezik. Egyaránt megvizsgáljuk a hazai utakon történő balesetet, és azt a szituációt is, mikor külföldön történik meg a baj.

Ezt tegye, ha országhatáron belül balesetezik bérautóval!

  • Személyi sérülés esetén, az első és legfontosabb lépés a 112-es segélyhívó telefonszámon mentőt és rendőrt hívnia.
  • Azonnal értesítenie kell az autókölcsönzőt is a baleset után.
  • A balesetben részvevő felek kötelesek kitölteni a baleseti bejelentő lapot. Ezt ajánlott nagy odafigyeléssel, minél részletesebben, a baleset pontos körülményeit leírva megtenni.
  • Ha Ön a baleset okozója, és van Casco-biztosítása, azon keresztül intézheti majd az okozott kár törlesztését.

És mi a helyzet akkor, ha külföldön történik mindez?

  • Függetlenül attól, hogy hol, milyen országban tartózkodik, a baleseti bejelentő lap kitöltése megkerülhetetlen lépés.
  • Külföldön is értesítenie kell az illetékes hatóságokat; ha nem beszéli a nyelvet, kérhet tolmács nyújtotta segítséget is.

Autóbérlés Budapesten egyszerűen, gyorsan, kedvező feltételekkel. Ha érdeklik a részletek, vegye fel velünk a kapcsolatot!