Bár a koronavírus-járvány továbbra is kitart, sok magyar időnként mégis elutazik, akár vakációról, akár halaszthatatlan üzleti útról és az ahhoz kapcsolódó reptéri transzferről legyen is szó. Azonban még ilyen esetekben is maradéktalanul oda kell figyelni a vírus esetleges terjedésének megakadályozására. A prevenció természetesen az utasok részéről is fontos, ám elmaradhatatlan, hogy a kölcsönzőszalon olyan gépkocsit adjon át autókölcsönzésre, amely kifogástalan higiéniai állapotban van.

Hogyan terjed a koronavírus az utastérben?

Szerencsére a koronavírus elsősorban a levegőben terjed, és kicsi az esély arra, hogy bármilyen felületen hosszabb ideig életben marad. Ezért a megfertőződés megelőzésének legfontosabb módja, hogy olyanokkal utazzunk együtt, akik biztosan nem kapták el a betegséget. Természetesen mindemellett nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy előttünk közvetlenül olyan használta, aki fertőzött volt, ezért fontos, hogy a kölcsönzőcég minden használat után kitisztítsa a gépjárművet.

Higiénikus autókölcsönzés Budapesten

A rutinszerű porszívózás és a felületek letörlése mellett ebben az időszakban elengedhetetlen a főbb érintési pontok szakszerű fertőtlenítése is. Ilyen többek között a műszerfal, a sebességváltó, a kulcs, a pohártartó, a kesztyűtartó, a tükör, valamint ilyenek az ülések, a biztonsági övek és az ajtók is. Bizonyos felületek egyszerű alkoholos fertőtlenítővel is tisztíthatók, a szövetek és műbőr felületek azonban speciális törődést igényelnek, hogy a tisztítás ne károsítsa az anyagukat.

Ózonos fertőtlenítés autóbérlés előtt

A Kaptás Autókölcsönző csapata mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legtisztább gépjárművet biztosítsa ügyfeleinknek, ezért a bérautóinkat a legmodernebb ózonos fertőtlenítő technikával tisztítjuk ki. Miután megtörtént az autó felületi tisztítása, szakembereink ózongenerátorral ózongázt képeznek, ami minden apró, nehezen elérhető helyre képes behatolni, azonnal elpusztítva a vírusokat, baktériumokat, a penészgombát, vagy akár a tankolás és dohányzás után hagyott kellemetlen szagokat. Élvezze az utazást biztonságos és friss levegőben!