Az autóbérlés egyet jelent a szabadsággal. Megérkezni egy idegen helyre, beszállni egy kocsiba, és neki vágni a végtelen utaknak olyan érzés, amit semmi más nem adhat vissza.

Az autóbérlés Budapesten vagy bárhol a világban ugyanakkor felelősség is, ám ha elég körültekintőek vagyunk, néhány egyszerű dologgal valóban könnyeddé tehetjük utazásunkat. Lássuk, mire figyeljünk az autó használata során!

Maradjunk jó minőségű utakon!

Autóbérlés előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy milyen célra kívánjuk igénybe venni a járművet. Amennyiben úgy érezzük, hogy kirándulás alatt terepre is tévedhetünk, mindenképpen béreljünk olyan kocsit, amely erre alkalmas. Ezalatt nem feltétlenül kell extrém környezetre gondolni, sok esetben már egy durvább füves terület is sérüléseket okozhat bérautónknak. Ha azonban hétköznapi városi forgalomra szeretnénk kocsit, gondolkodhatunk automata váltós autóbérlésen is.

Mi a helyzet a parkolással?

Bérautónk állapotának megóvásnak egyik legjobb módja, ha a parkoláshoz fedett parkolóházakat használunk. Persze, erre nem mindig van lehetőség, ezért azzal is tisztában kell lennünk, hogy a környéken, ahova menni szeretnénk, milyenek a parkolási viszonyok és díjak. A autókölcsönzés Budapesten és külföldön is kiváló terepismeretet igényel. Akárhol is járunk, kerüljük el a turistalátványosságok közvetlen környezetét, és hotelünk megválasztásakor is figyeljünk oda a parkolási lehetőségekre!

Töltsük fel a tankot, mielőtt visszavinnénk az autót!

Egy fantasztikus vakáció végén sok mindenről hajlamosak lehetünk elfeledkezni, de jobb, ha biztosra megyünk, és feltankoljuk bérautónkat, mielőtt visszavinnénk a szalonba. A tankolás egyben remek lehetőséget ad arra is, hogy ellenőrizzük, a kocsi ugyanolyan állapotban van-e, mint amilyenben elhoztuk.